Sikeresen valósítottuk meg Magyarország első nagy volumenű felhő infrastruktúrán futó SAP S4/HANA IS-U bevezetését

ERP Consulting hírek

Élesben fut az Audax Renewables áramkereskedő vállalatnál az általunk rekord idő alatt bevezetett iparágspecifikus SAP rendszer. A projekt egyedülálló mind a lefutását, mind az eredményességét illetően is. Mindössze 12 hónap alatt elvégeztük a bevezetést és ezzel megvalósítottuk az első sikeres leválást az átalakuló energiapiacon.

Évekkel ezelőtt két jelentős közműszolgáltató, az EON és az RWE egyesülése csak úgy jöhetett létre, ha az Európai Unió egyetlen tagországában sem kerülnek olyan előnybe, ami gátolja a szabadpiaci versenyt. Ennek eredményeképpen Magyarországon az EON értékesítette a versenypiaci elektromos áram üzletágát, amelyet a spanyol székhelyű, ma már 9 országban jelen levő, Audax vállalatcsoport vásárolt fel.

Az ERP Consulting és az Audax  együttműködése is innen indult, ugyanis az Audax magyarországi leányvállalatának a leválást követően, saját jövőképét kiszolgálni képes informatikai rendszerre volt szüksége. Olyanra, amely megfelel az elvárt komplex funkcionalitásnak, megfelel a hazai árampiaci szabályoknak és kezelni képes a versenypiaci tarifák sorát. A projektben SAP S/4HANA core, CRM és IS-U modulokat vezettünk be, életre hívtunk ügyfélszolgálati és portál funkciókat, megvalósítottuk a külső rendszerek integrációját, illetve többévnyi adatot migráltunk át a régi rendszerekből. A projekt nemcsak a hazai, de a nemzetközi Audax életében is újdonságnak számít. Ez a cégcsoport első sikeres SAP bevezetése.

A megvalósítás során számos kihívással szembesültünk, ráadásul erős időnyomás alatt kellett helytállnia szakértő csapatunknak. Mindössze 12 hónap alatt élesben indult a rendszerünk. A projekt sikeres megvalósításában nagy szerep hárult az ERP Consulting saját fejlesztésű Utility Template rendszerére, amely most élesben bizonyította, hogy  előkonfigurált mivolta,az ügyfél szakértői számára látható, kipróbálható funkcionalitása jelentősen fel tudja gyorsítani a bevezetést és agilissá, dinamikussá tenni a projektet. A template kialakítása során felhasználtuk a több mint 20 éves, különböző közmű cégeknél szerzett tapasztalatunkat, és külön figyelmet fordítottunk arra, hogy a fejlesztés illeszkedjen a magyar jogszabályi környezethez.

Az Audaxnál bevezetett rendszer százezres nagyságrendű POD, azaz mérési pont kezelését támogatja. A megoldásunk automatizmusai, tömeges funkciói lehetővé teszik a több tíz, vagy százezres ügyfélszám hatékony és gyors kezelését is.


Audaxj