SAP Ariba projekt a Magyar Postánál

ERP Consulting hírek

2022 végén a DOQSYS Business Solutions Zrt.-vel, mint alvállalkozóval közösen sikeres SAP Ariba projektet valósítottunk meg a Magyar Postánál, melynek egyik fő célja a felhő alapú SAP Ariba megoldásnak a beszerzések operatív szintjére való kiterjesztése volt. Ennek érdekében az SAP Ariba Buying modul implementációs szolgáltatásának, az SAP Ariba és az SAP ECC integrációjának kialakítása vált szükségessé. A projekt egyik kiemelt és egyedi feladata a felhő alapú SAP Ariba és az on-premise SAP ECC (ERP) rendszer integrációjának kialakítása volt.  

Az 1 évig tartó projekten két fázisban zajlott a megoldás kialakítása, amelyekben a kapcsolódó projektfeladatokat hibrid (agilis és iteratív) implementációs módszerek segítségével végezte el a projektcsapat. A projekt sikerének egyik kulcseleme a kiválóan együttműködő közös projektszervezet kialakítása és működtetése volt, operatív és vezetői szinten egyaránt.

A projekt egyik különlegessége a Cloud Integration Gateway (CIG) portál kialakítása volt. Ez az SAP Ariba és SAP ECC (ERP) közötti integrációt támogató felhőalapú program az SAP Cloud Platformon, ahol a kapcsolati beállítások végezhetők el. A CIG ezen felül statisztikát készít a nyomon követett tranzakciókról, naplózza a rendszerek közötti műveleteket, esetleges hibaüzenetet rögzít és tárol, ezzel segítve az üzemeltetési feladatokat is.

A projekt során kialakított integrált megoldás használata nemcsak az igénylési folyamat ciklusidejének jelentős rövidülését eredményezi, de egyben javítja a munkavállalók felhasználói élményét is.

Ezúton is köszönjük, hogy bizalmat szavaztak nekünk!